پایان نامه بررسی فاصله قدرت و فساد اداری در سازمانهای دولتی
عنوان کامل پایان نامه :
بررسی عوامل فرهنگ سازمانی بر اساس مدل هافستد در پیشگیری از فساد اداری در سازمانهای دولتی مطالعهی موردی سازمان جهO9P988-5
قسمتی از متن پایان نامه :
1 مقدمه
فرهنگ سازمانی به منزلهی موتور و نیروی محرکهای است که افراد را برای فعالیت و عمل به حرکت در میآورد و به مثابه اهرم نیرومندی است که رفتار سازمانی را هدایت و کنترل مینماید و الگوهای رفتاری خاصی را ترویج مینماید (نادری، بیتا، 29).
در مطالعه رفتار سازمانی، اهمیت ارزشها در این است که آنها تشکیل دهندهی پایه و اساس درک نگرشها و انگیزش افراد هستند و همچنین بر اداراک افراد اثر میگذارند (رابینز،1386 ، 272).
امام خمینی (ره) نسبت به حفظ و گسترش ارزشهای دفاع مقدس (ارزشهای حاکم بر نسل اوّل) توجه داشته و در اولین پیام خود به مجمع فرماندهان (26/06/1367) چنین میفرمایند: «باید همان محافل انس، نورانیّت، برادری و وحدتی که در میدانهای نبرد و در جبهه بوده است و همان ارتباط معنوی که میان شما و روحانیون عزیز بود، به مجامع داخلی و همهی محیطهای سیاسی و اجتماعی و نظامی کشانده شود تا انقلاب اسلامی ما از خطر آفتها و تفرقهها و بیتفاوتیها محافظت گردد؛ مبادا این سرمایههای عظیمی که محصول سالها تجربه و تلاش در عسرتها و فراز و نشیبها بوده است، در مسیر زندگی روزمره به فراموشی سپرده شود» (صحیفهی نور، ج 21، 135).
حضرت آیتالله خامنهای(مدظلهالعالی) نیز در جمع بسیجیان در پادگان دو کوهه (19/08/1381) میفرمایند: «مهمترین مؤلفهی قدرت ملی ما، عبارت است تمسک به ارزشهای اسلامی و انقلابی، مگر ما به دنبال قدرت ملی نیستیم؟ ما برای دفع شر دشمنان، باید اقتدار ملی را تقویت کنیم. مهمترین مؤلفهی این اقتدار، عبارت است از تمسک به مبانی اسلام و ارزشهای اسلامی. هرچه در این زمینه عقب بمانیم، اقتدار ملی ضعیف خواهد شد. هر چه در این زمینه پیش برویم، اقتدار ملی و طبعاً مصونیت ملی و منافع ملی تقویت خواهد شد» (مدیریت فرهنگی پاسداران، 1381، 80).
تعاریف متعددی از فرهنگ سازمانی به عمل آمده است. برخی فرهنگ سازمان را یک نظام اعتقادی میدانند که بین اعضای یک سازمان مشترک است، برخی آن را سلسلهای از ارزشهای مشترک مسلط همبسته میدانند، که با مفاهیم نمادی چون داستانها، اسطورهها و تکیه کلامها منتقل می شود (رابینز ، 1378? ( برخی مانند ادگار شاین فرهنگ را الگویی از مفروضات بنیادین میدانند که بر اثر اندوختن از دشواریهای سازگاری بیرونی و یکپارچگی درونی از سوی گروهی معین، آفریده، کشف و یا پرورده شده است (طوسی، محمدعلی، 1372). برخی دیگر معتقدند، فرهنگ تنها راه منحصر به فردی است که سازمان بر اساس آن فعالیت خود را انجام می دهد. به عبارتی فرهنگ جنبه انسانی سازمان است که با همبستگی هدف مشخص میشود (دیویس، استانلی، 1373).
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
1-3-1 اهداف اصلی پژوهش:
مطالعه و بررسی قدرت پیشگیری کننده عوامل فرهنگ سازمانی مدل هافستد از فساد اداری.
1-3-2 اهداف جزئی پژوهش:
ارائه و تعیین راهکارها به مدیران در سازمان، جهت شناخت مقوله فساد اداری و تلاش در جهت اشاعه فرهنگ سازمانی متناسب در بین کارکنان سازمان به منظور پیشگیری از فساد اداری.